Намериха тялото на загиналия полски президент Лех Качински

Тялото на президента на Полша Лех Качински е намерено на мястото на самолетната катастрофа край Смоленск, съобщи агенция Франс прес.

Предстои разпознаване на още много тела, за което ще са необходими допълнителни експертизи, включително на ДНК, добавил пред РИА Новости източник от руските сили за сигурност.

Полският президент Лех Качински и високопоставени полски официални лица загинаха тази сутрин при самолетна катастрофа край руския град Смоленск, съобщиха световните агенции.

На борда на полският правителствен самолет Ту-154 са пътували общо 97 души, като 89 от тях са били членове на полската делегация, съобщи Министерството на извънредните ситуации на Русия. Всички пътници са загинали.

Делегацията е пътувала от Варшава, за да присъства на възпоминателна церемония за 70-ата годишнина от клането в Катин (близо до Смоленск), когато съветски агенти избиват 22 000 полски офицери и интелектуалци. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.