1000 лева за развод


Удрят адвокатите с 20% ДДС, те вдигат хонорарите


Разводът става скъпо удоволствие. Скъсването на брачните окови ще удари хилядарка. Почти тройният скок е заради облагането с 20% ДДС на адвокатските хонорари. Решението за новия налог бе одобрено от депутатите вчера. Това предизвика бурните протести на гилдията на юристите. Според тях заради новия налог адвокатските услуги ще скочат с цели 40%, защото защитниците ще трябва да плащат и на счетоводители, а и ще вдигнат хонорарите си.
Досега съпрузите плащаха 300 лв. първа вноска, за да се разделят по взаимно съгласие.
Мнозинството в парламента удари с ДДС адвокатите заради изискване на Брюксел. Законите ни трябва да влязат в синхрон с тези в ЕС, иначе може да ни глобят с 2 млн. евро, обясни шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.