Може ли със свещ да се отоплява цяла къща-за 40ст.на ден?/video/

Англичанин ни спаси от високите сметки със своето гениално изобретение за отопление!
 Край на „спонсорството” ни за монополистите, това наистина трябва да се опита, пишат оживено в мрежата, видя Razkritia.

 Печката в завършен вид, край на високите сметки за ток Дилън Уинтър е измислил вариант да сгреем къщите си само със свещи.
Трудно е да се повярва, но откривателят е пуснал дори инструкции в сайт за видео споделяне. 2 глинени саксии, метална тава и малки чаени свещи са всичко, от което имате нужда, посочва изданието epochtimes-bg.com.
 Поставяте романтичните свещи в тавата, палите ги, а после е ред на едната саксия (трябва да е по-малка), която намествате в центъра на тавата.
 Идва моментът да сложим саксията с по-големия размер върху другата, но не трябва да скриваме отвора. И сте готови – имате печка!
 Какво се получава? 
 Свещите нагряват малката саксия, а въздухът през отвора на по-голямата, излиза с висока температура. Според Уинтър, така може спокойно да се отоплява средна стая, при това за няколко левчета.
 Поне 4 часа продължава огънят на свещичките, а дори цял пакет от тях, със сигурност е по-евтин от месечните сметки за ток.
 Специалисти твърдят, че идеята на Дилън Уинтър не е съвсем нова. Арабският учен Шайх Бахай стига до подобни изводи още пред 16 век. Той строи обществена баня, в която водата се нагорещява от една свещ, поставена в мистична камера.
Той обаче настоявал, че не трябва да се разглобява на парчета, ако някой толкова държи да задоволи любопитството си. Причината била, че след това камерата нямало повече да върши работа и точно така се случило впоследствие…
 А вие сами преценете дали този метод за отопление може да направи “песен” зимата ви!

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.