Цветелина Бориславова коментира Бойко Борисов

Много важно е човек да премисля, преди да говори, каза любимата на премиера

Банкерката Цветелина Бориславова даде първото си интервю, след като продаде и последните си дялове в СиБанк. Тя коментира бизнеса, икономиката, политическита скандали и действията на премиера Бойко Борисов.
Пред в. "Труд" тя признава, че я притесняват скандалите в държавата. "Смятам, че това е много вредно за страната от всякаква гледна точка. Такъв тип публични дебати неминуемо водят до несигурност за всички важни съсловия в страната. Необходима е по-голяма отговорност от факторите на властта в държавата", заявява Бориславова.
Тя отговаря лаконично на въпроса дали говори по тези проблеми с премиера Бойко Борисов, с когото дълги години имаха връзка. "Винаги съм била откровена до крайност с премиера и винаги съм му казвала нещата с точните наименования. Давала съм му и конкретни примери и разчитам, че все пак се е вслушвал в това, което и аз съм му казвала".
На въпрос как намира резките му изказвания за президента, десните и опозицията, тя отговаря: "По принцип не съм привърженик на резките изказвания. Както един бизнесмен или банкер трябва да бъде премерен в приказките си по всеки повод, стократно повече това важи за един премиер. Всички са вторачени във всяка дума, която казват нашите ръководители на държавата. Затова е и много важно човек да премисля, преди да говори.
Запитана как бизнесът разчита сигналите, че се възражда полицейщина в страната заради постоянните акции на МВР, тя отговаря: "За бизнеса е изключително важно МВР и всички правоохранителни и правораздаващи органи да се борят успешно с престъпността. Във всички доклади инвеститорите казват, че именно от това се страхуват в България. Но тази битка не бива да се води толкова видимо. Без да съм експерт по вътрешна сигурност, смятам, че успехът на такива начинания е много по-гарантиран, ако те стават в тишина".
Бориславова нескрито критикува проекта за АЕЦ "Белене". "България има огромен потенциал за развитие на алтернативна енергетика. Имаме свръхпроизводство на ток, а след години, когато икономиката ни ще трябва да намали с 20% консумацията на ток, какво ще правим с огромните мощности на АЕЦ "Белене"? Защо трябва да се изгражда такава огромна атомна мощност, за която ще трябва да изграждаме на наша територия и хранилища за отработеното гориво? Освен от екологична, но и от финансова гледна точка това не е логично. Това е още един добавен разход за страната. Като човек от бизнеса не виждам логика в това решение", заявява тя. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.