След 10 години: Овации за ФСБ, освиркване за медалите от Борисов

Високо, високо, високо... дори след 10 години! Завръщането на рок легендата ФСБ на сцената сбъдна всички очаквания на феновете - отново със зашеметяващ звук, отново със сценично шоу на професионално ниво и отново... заедно.

Едно десетилетие след последното си концертно турне Румен Бояджиев, Константин Цеков и Иван Лечев пак свирят като змейове и се раздават на 1000%. Единствената промяна е във формата на групата, която се раздели завинаги с барабаниста Петър Славов и е без китариста Ивайло Крайчовски, но пък приобщи сред гост-музикантите за последния си проект следващото поколение - Румен Бояджиев-син и Стефан Цеков (барабани) и Борислав Бояджиев (перкусия).

А публиката им показа, че не ги е забравила и че са й липсвали. Аплодираше парчетата от последния албум FSB. "Навярно", "Сам съм с вятъра", Параграф", "Нищо не вземай с теб", "Слънчо" и пееше с цяло гърло хитовете "Обичам те дотук", "Протегнах две ръце", "Пак ще се прегърнем", "Не така", "Обещание" и разбира се - "Високо". Накрая всички бяха на крака и с викове "ФСБ" и "Искаме още" заслужиха половинчасов бис. И обещанието, че групата няма да чака още 10 години за следващата среща.

Първият концерт на ФСБ в зала 1 на монументалния НДК не се размина и с една проява на монументалната глупост. Точно след финала, в който публиката изпя "След 10 години" под акомпанимента на групата, на сцената се появи зам.-министърът на културата Митко Тодоров със задачата да изчете поздравителен адрес от премиера Бойко Борисов и министър Вежди Рашидов и да връчи медали "Златен век" на тримата музиканти.

Още първите му думи "От името на министър-председателя" бяха пресечени с мощно освиркване. 10 минути феновете на ФСБ не позволиха да успее опитът на отсъстващите управляващи (официалните места останаха празни по време на концерта) да се пришият към двата часа и половина свобода на духа, в който се превърна концертът. Накрая сценарият, изваден отпреди 20 години, беше претупан, но медалите все пак раздадени. "Вие сте най-голямата награда за нас", каза на публиката за довиждане Иван Лечев.
dnevnik ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.