Първият вот на недоверие към правителството бе внесен в парламента

Коалиция за България и ДПС внесоха малко след 10 часа в деловодството на парламента вота за недоверие към правителството на ГЕРБ заради провала на политиката в здравеопазването.
Вотът бе внесен от лидера на левицата Сергей Станишев и зам.-председателят на ДПС Лютви Местан, и народни представители от двете партии.
Вотът на недоверие изразява в голяма степен общественото мнение. Това каза на брифинг след внасянето на искането за вот на недоверие към правителството на ГЕРБ председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев.
За внасянето на вота са събрани 76 подписа от народни представители от ПГ на КБ и ПГ на ДПС.
Смяната на министъра на здравеопазването по никакъв начин не променя мотивите и ситуацията в здравеопазването, което е в състояние на пълен хаос и разпад, каза Станишев. По думите му социологическо проучване сочи, че провалът в здравеопазването е най-видим.
Станишев обясни преди дни, че общото мнение на двете партии е, че вотът трябва да е в областта, където има най-много проблеми и според тях това е здравеопазването. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.