Безработицата в Турция спадна на 10 процента

В Турция продължава тенденцията на спад на безработицата, която се наблюдава от началото на тази година. По данни на Централния статистически институт през месец юни безработицата е спаднала на 10.5 процента, през същия период на 2009 година е била 13 на сто.
Броят на безработните е намалял с около половин милион души, пак в сравнение със същия период. В момента броят на безработните в Турция е паднал на 2 млн. и 700 хиляди души. Значително е спаднал ръстът на безработицата сред младите хора ,от 23.7 на сто на 19.1 процента.

За една година, от месец юни 2009 до месец юни 2010 година, числото на заетите в трудова дейност се е увеличило с 1 милион и 541 души и е стигнало 23 млн. и 488 хиляди.

Най-висок ръст на трудовата заетост е постигнат в селското стопанство, следва промишлеността, строителството и сферата на обслужването. Мъжете съставляват 70.7 процента от работещото население на Турция.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.