Протести срещу насилието над животни се провеждат в няколко града!

Протести за инкриминиране на проявите на жестокост към животните ще се проведат едновременно в три града в страната - София, Пловдив и Русе. Мирните шествия са под надслов "Да кажем не на насилието!". Бургас ще подкрепи каузата на 24 април. Инициативата възниква в интернет след сато в Дряново неизвестен изверг отряза четирите лапи на кучето Мима.

Резултатът е масови подписки из страна, гражданска петиция за промяна на Закона за защита на животните, мирни шествия и протести, настояващи за промяна на Наказателния кодекс. Хората искат насилието над животни да се квалифицира като престъпление, както и за ефективен контрол по Закона за защита на животните.

В социалната мрежа "Фейсбук" група е събрала над 230 000 души в подкрепа на кампанията превърнала се в национална. Респектиран от масовата подкрепа премиерът Бойко Борисов се разпореди да бъде подготвена промяната в закона. На 30 март земеделският министър Мирослав Найденов обяви, че ще предложи наказанието за проява на жестокост към животни да бъде от 1 до 5 години.

Промените в Наказателния кодекс ще бъдат подготвени от работна група, в която ще участват неправителствени организации, юристи и депутати. Според световната статистика 90% от серийните убийци са започнали с насилие над животни. Насилието над животни е първата крачка към насилие над хора, алармират защитниците на четириногите. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.