Чиновници и депутати доят крави в нета, вместо да работят, спряха им Facebook-а!

Facebook става забранена зона за властта. Министри, депутати и чиновници вече няма да могат в работно време да си лафят и играят в нета. Главният секретар на правителството Росен Желязков спря всички чатове и игри на администрацията.

Слагаме филтър за достъп до интернет, съобщиха вчера и от екипите на министрите Росен Плевнелиев, Александър Цветков, Мирослав Найденов и Трайчо Трайков. В държавните ведомства вече масово е отрязан и скайпът.

Внезапни проверки разкрили, че повечето чиновници пропиляват между 2 и 3 часа от работния ден, забавлявайки се в нета. Хитът в момента бил виртуално отглеждане на крави в играта FarmVille. Заразата превзе парламента и общините. Facebook вече изяде главата на независимия съветник в Пловдив Димитър Керин, заловен да дои крави насред сесия.Манията "виртуален фермер" се пренесе при депутатите, министрите и чиновниците. Всички те започнаха масово да плевят лехи, доят крави и отглеждат ягоди във виртуалните си ферми в играта на Facebook FarmVille. Оказа се, че всеки втори човек от властта и опозицията има профил в социалната мрежа.

"Трябва да си обера гроздето, да си издоя кравите. И моля те, прати ми един гвоздей, за да си достроя конюшнята", са най-често разменяните реплики между чиновниците във Facebook. Милиони хора са се хванали за виртуалните си мотики и чакат с дни, за да им узрее реколтата.

Всъщност FarmVille се появява на виртуалния хоризонт на 19 юни 2009 г. И оттогава създава главоболия на хиляди работодатели. Оказа се, че някои министерства в България са взели спешни мерки срещу чатовете, интернет игрите и дори срещу Facebook, тъй като той отнема 1/3 от работния ден.

В Министерски съвет със специална заповед на главния секретар Росен Желязков в работно време са забранени всякакви видове чатове и игри. Чиновниците, които се намират в сградата на "Дондуков" 1, нямат и скайп. Ограничаването става чрез специален филтър, който не допуска "виртуалните фермери" да припарят до земите си.

В чата на Facebook не могат да влизат и във ведомството на Росен Плевнелиев. В неговото министерство също има специален филтър, който не позволява на чиновниците "интернет плевенето". "Аз лично не знам за тази игра, защото нямам време за подобно занимание", обясни лично министърът.

"Влизането във Facebook и игрите във ведомството са забранени на централно ниво", потвърди и парламентарният секретар на строителното министерство Павел Апостолов.

И министърът на земеделието Мирослав Найденов бори губенето на време с виртуално фермерство. "Да ви кажа честно, намирам достатъчно работа на служителите си, така че те да нямат време да се занимават с интернет игрички. Но дори да имат свободно време, те нямат техническата възможност да го правят", категоричен бе Найденов. В неговото ведомство има забранителен режим за това.

"Все пак българинът е известен гений и може да измисли как да заобиколи такива забрани. Така че аз със сигурност не мога да гарантирам, че никой от министерството не играе във FarmVille", обяснява земеделският министър.

Колегата му Трайчо Трайков пък благодари на "Стандарт" за това, че му сигнализира за манията на чиновниците да въртят виртуалните лопати. "Аз лично не съм чувал за тази игра, но ще проверя как стои въпросът в моето ведомство", обясни икономист номер 1.

Медийният съветник на транспортното ведомство Розита Михайлова пък обясни, че е искала забрана на Facebook и Skype. "Отговориха ми обаче, че това не трябва да стане, тъй като хората от министерството се свързват по-бързо по чатовете. И така могат да пращат по-лесно снимки с големи резолюции", обясни Михайлова.

Депутатите също не пропускат да поплевят след изтощителната си работа в парламента. С ферми и доене на крави се занимават дори родните избраници в Брюксел. Евродепутатът от "Атака" Димитър Стоянов редовно изпраща на приятелите си заблудена овца за спасяване или малко теленце за осиновяване.

Колежката му в родния парламент Деница Гаджева също играе във FarmVille. Двамата обаче са категорични, че нито едно дърво няма да се обере, докато не приключат с подготовката на законопроектите си.

Депутатите от ГЕРБ също са активни потребители на Facebook. Профили в социалната мрежа имат повече лидерите на БСП, ДПС и НДСВ - Сергей Станишев, Ахмед Доган и Симеон Сакскобургготски. Сините Мартин Димитров и Иван Костов също имат страници, редом до профилите на бившия депутат от НДСВ Борислав Цеков и колегите му от жълтата партия Милен Велчев, Мария Дивизиева, Минчо Спасов, предишния екскомисар Меглена Кунева, външния министър Николай Младенов и дори вицепремиера Симеон Дянков. Те всеки ден общуват с приятелите си и дори качват на страниците си новините от деня и актуални теми, по които всеки може да коментира, пише в. "Стандарт". ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.