Цачева се зае с протестиращите полицаи, ще преосмисля посланията им..

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева прие в кабинета си представители на полицейския синдикат.В писмото, което полицейският синдикат й предаде, са посочени основните проблеми, по които синдикатите настояват за дискусия.

Това са липсата на ефективен диалог, остарялата материално-техническа база, липсата на административна реформа. От синдиката посочиха пред Цачева, че в исканията си не са поставяли въпроса за възнагражденията си с оглед на икономическата криза.

Председателят на парламента обеща да съдейства в рамките на компетентностите, които има за необходимите законодателни промени.

От синдикалната федерация на служителите в МВР настояват да се организира кръгла маса по проблемите, които са се натрупали в продължение на 20 години.

Цецка Цачева заяви, че правителството на ГЕРБ обръща изключително внимание на работещите в областта на сигурността. По думите й това са основните структури, които трябва да изнесат борбата с организираната престъпност и корупцията.

Цачева посочи, че правителството на ГЕРБ е заварило тежко наследство. Обществото е отворено към проблемите на полицаите, защото осъзнава че те рискуват живота си, но няма как това, което искат да се случи за сметка на здравеопазването и други секторни политики, каза Цачева, цитирана от dnes.bg.

"Това, което връчихте като послание до мен, ще бъде преосмислено. Аз ще предам на правителството вашето писмо", каза още тя. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.