На този ден денят се изравнява с нощта, пролетта идва в 19:32

Днес точно в 19 ч. и 32 минути настъпва астрономическата пролет, съобщиха от Националния институт по хидрология и метеорология при БАН. Това е и денят на пролетното равноденствие, или продължителността на деня е на равна на тази на нощта.Според астрономическата справка на НИМХ-БАН в началото на март слънцето изгрява в 7.00 часа и 02 минути и залязва в 18.00 часа и 17 минути.

Продължителността на деня е 11.00 часа и 15 минути. В края на март слънцето ще изгрява вече в 7.00 часа и 10 минути, а ще залязва в 19.00 часа и 52 минути. Продължителността на деня ще стане 12.00 часа и 42 минути.

През март фазите на луната са: на 7 март - последна четвърт, на 15 март - новолуние, на 23 март - първа четвърт, на 30 март - пълнолуние.

Температурите днес ще бъдат почти летни.

Край прочутото с щъркеловите си гнезда врачанско село Борован вече долетяха и първите предвестници на пролетта.

Според обичая, щом човек види щъркел, трябва да закачи мартеницата си на плодоносно дърво за здраве и късмет през годината. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.