Разследват хора на ГЕРБ за корупция, призна Борисов


Проверяват се хора от ГЕРБ, които са се изкушили от властта. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред конференцията, организирана от Европейския център за обучения в сектора на сигурността.

„Ние сме безкомпромисни и към хората, които сега са на власт", посочи министър-председателят. Борисов не пожела обаче да каже в кои сфери неговите хора са започнали да правят нещо, което той лично не одобрява, и изтъкна, че не може да оповести информацията, тъй като прокуратурата трябва първо да си свърши работата.

Премиерът подчерта, че ако тази конференция е била насрочена за след два месеца, е щял да може да каже какво е направило правителството и срещу своите хора.

Той изтъкна, че като главен секретар на МВР основната насока на работата е била в две направления - сътрудничество с ОЛАФ и с американските служби. Този метод на работа е продължил и сега.

По думите на Борисов, това са служби, които имат огромен опит, имали са същите проблеми и те могат да ни помогнат. „Не е нужно да откриваме топлата вода", изтъкна той.

Премиерът изрази задоволството си и от констатацията от черновата на междинния доклад на ЕК, където се казва, че в България „има политическа воля за справяне с проблемите". „Зная, че когато има политическа воля нещо да бъде постигнато, рано или късно то се случва", изтъкна Бойко Борисов.

Той подчерта още, че в момента се подготвят промените в НК и НПК, като се предлага разследванията на ОЛАФ да бъдат доказателствено средство в съда. „В ОЛАФ са един от най-добрите следователи", посочи Бойко Борисов и допълни, че се работи усилено в стабилизиране на службите. По думите му ДАНС е вече работеща, тиха и невидима служба.

Премиерът се похвали и с успешната операция „Наглите", която според него трябва да бъде пример за региона. Той отново се оплака от завареното наследство и посочи, че висша степен на корупция у нас са заменките на гори.

Пред конференцията Борисов информира, че заминава на посещение в „Белене", за да види какво е направено на строителната площадка. Той заяви, че вече милиард и 200 милиона лева са похарчени за „Белене". „Това не е ли източване? Това не е ли корупция?", попита министър-председателят, цитиран от News.bg. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.