Румяна Желева отива посланик във Виена, от Външно отричат


Предишната външна министърка Румяна Желева ще бъде посланик в Австрия, пише в днешния си брой вестник "Труд", като цитира високопоставен дипломатически източник.
Според външно министерство това е слух - оттам отрекоха, че Желева е кандидат за мястото във Виена, което се овакантява след 5-годишен престой на Ради Найденов. Преди време министър Николай Младенов също отрече пред журналисти, че предшественичката му ще става посланик.

В МВнР има още един слух - че Желева ще бъде отпратена в чужбина, но не в немскоговоряща страна (тя владее този чужд език), а в амбасада извън ЕС.

Причината - все още пресният й провал пред евродепутатите като кандидат за еврокомисар. След като подаде оставка, тя се оттегли за два месеца от публичния живот.   ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.