Метеоролози: Идва най-горещото лято за всички времена


Това лято ще се пържим при температури, стигащи до 40 градуса, и едновременно с това ще бъдем залети от проливни дъждове. Такава е прогнозата за Европа на британската независима метеорологична служба "Позитив уедър сълушънс", предаде Би Би Си, цитирана от Стандарт. Съветите са още отсега да се запасите със слънцепредпазни кремове за най-горещото лято на всички времена.

Би Би Си твърди, че на тази прогноза може да се разчита. Докато националната метеорологична служба се изложила миналата година, като предрекла мека зима за Великобритания, а страната била ударена от най-ледените за последните 30 години температури, то малката фирма дала точна прогноза за дъждовно лято и студове до март. Сега "Позитив уедър сълушънс", където работят петима специалисти, прогнозира изключително високи температури през юни, юли и август, които могат да бият рекордите от 1976 г.

Старшият метеоролог на фирмата Джонатън Поуел казва: "Ще има изключителни горещини това лято, така че температурите могат да бият рекордите за всички времена или да бъдат поне около трите най-горещи европейски лета в историята."

Юни ще е много топъл, очаква се малко дъжд втората половина на месеца, но времето остава горещо. Юли по прогноза ще е сух и топъл, с риск от бури в края на месеца. Август бурите ще бъдат заместени от непрекъснато слънце и рекорден задух.

"Позитив уедър сълушънс" е основана през 2006 г., но вече си е изградила репутация за много точни прогнози, базирани на статистически модели, дълговремеви температурни цикли и 30-годишна база данни. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.