Поп от Шумен атакува нета, чати си с Обама, Медведев и папата

Наш свещеник поведе кореспонденция с папата, Обама и Медведев. Отец Васил от шуменския храм "Св. Три Светители" започна истинска офанзива в интернет пространството.

Чрез скайп, Facebook и форуми отчето призовава братята в Христа, православните монаси и свещеници да бъдат по-активни в нета и най-вече в социалните мрежи. Най-убедителен обаче е личният му пример. Във Facebook отец Васил поздрави руския президент Дмитрий Медведев за бързата му реакция за хуманитарната помощ на Русия към Хаити след опустошителното земетресение. Освен това призова папа Бенедикт XVI да прочете молитва за загиналите българи в Руско-турската война през 1878 година навръх Трети март.

До американския президент Барак Обама пък е адресирал послание с поздравление за блестящата му реч за здравната реформа в Щатите. Богословът пише за християнското смирение и вяра на политици, футболисти, журналисти, спортисти и дори на фолк диви.

Татяна Дончева и Емил Кошлуков получават линкове от отчето с църковни проповеди и песнопения. Милен Цветков, Нидал Алгафари, Димитър Бербатов и Любослав Пенев във виртуалната енория на отец Васил. За вяра, надежда и любов призовава свещеникът и звездите от попфолка Андреа и Десислава. Свещеникът качва редовно и видеопроповеди в мрежата, а в неделя води авторско предаване по местната телевизия 6ТВ. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.