Антон Кутев: Бойко Борисов ще падне от власт ... .





София /КРОСС/ Бойко Борисов ще падне от власт по-скоро отколкото той очаква. Той няма с какво да се извини, освен с предишното правителство. Това каза в предаването „На четири очи" на Нова телевизия депутатът от БСП и секретар на партията Антон Кутев, който определи като „поредна спекулация" днешното твърдение на премиера Бойко Борисов, че предишното правителство е сключило незаконни договори за над 2 млрд. и 150 млн. лв., които не били разписани в бюджета за миналата година. Кутев обясни, че някои проекти се сключват за по-дълги периоди от една бюджетна година. Според него - министър-председателят и министърът на финансите не могат да съберат голяма част от приходите в бюджета, които очакват, и за това се оправдават с предишното правителство. Това важи и за строителството на ВЕЦ „Цанков камък", където имало хиляди излети куб. м. бетон.
Антикризисните мерки са превантивни и няма да решат проблемите, категоричен бе Антон Кутев и допълни, че мерките срещу кризата е трябвало да се вземат към края на миналата година, а не сега, когато вече били необходими „крути мерки" и страната ни отивала към заем от Международния валутен фонд.
Червеният депутат подкрепи искането на президента Първанов да се отворят икономическите досиета на прехода. Според него повечето от тези досиета са на хора, свързани с правителството на Иван Костов, както и с приятелката на премиера Борисов Цветелина Бориславова. Кутев попита, как Цветелина Бориславова е придобила активи за 300 млн. лв. от Славчо Христов, свързан с Иван Костов, по времето когато Бойко Борисов е бил главен секретар на МВР.
БСП няма да пуска отново в публичното пространство стряскащия клип със секирата, който бе използван в предизборната кампания. „Моята цел беше не да пускаме клипа, а да се заговори за тези неща отново", каза Кутев. Червената партия искала да предупреди за намаляване на доходите, което наистина се случило. Червеният депутат отрече клипът да е финансиран с държавни пари. „Ние сме си получили парите за тези избори, както е по закон", обясни той.

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.