Борисов оставя плоския данък, въвежда данък "лукс". Засега..

Плоският данък остава, ще има данък "лукс", заяви премиерът Бойко Борисов след извънредното заседание на кабинета, предаде БГНЕС.

Взето е решение гражданите да плащат данък "лукс" за притежаването на определено имущество - автомобили над 150 конски сили и над 3000 кубика, яхти, жилища над 250 кв. м.

Ще има таван за държавните заплати. "Заплатата на премиера трябва да бъде таван на държавните служители", категоричен е премиерът. Той посочи, че има държавни болници в които средните заплати са в размер на 35 000 лева годишно, а има и такива, където заплатите стигат до 72 000 годишно. Аз работя и събота и неделя и взимам над 3000 лева, коментира Борисов. Не се бъркам в частния сектор, допълни той.

Ще се наложи и данък върху лихвата на депозити над 100 000 лв. Това, обаче, не са окончателните антикризисни мерки. Финалното решение ще бъде взето след консултациите със синдикатите и работодателите.
   ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.