Очакват се температури до 20 градуса в края на седмицата


Под влиянието на два средиземноморски циклона, които до края на седмицата ще преминат през страната и северно от нея, времето у нас значително ще се затопли.

България ще остане в южната и югоизточна част на преминаващите атмосферни вихри и въздушните маси над Балканския полуостров ще се ориентират от юг-югозапад. Над страната ще нахлува по-топъл въздух.

До края на седмицата дневните температури постепенно ще се повишават, като в петък и особено в събота ще бъдат до 17 градуса, на места и до 20 градуса, съобщава Дарик. Затоплянето ще се усети навсякъде, но най-чувствително в Дунавската равнина, по Черноморието, в Тракийската низина. В събота вятърът от юг ще се усили и северно от планините ще се прояви фьонов ефект, тогава и температурите ще бъдат най-високи, на места до 20 градуса.

Снежната покривка в ниските планински части ще продължи да се топи и заедно с валежите, които се очакват в дните до края на седмицата, ще създадат предпоставки за ново повишаване на речните оттоци. Най-сериозната валежна обстановка ще бъде в сряда, когато над цялата страна се очакват валежи от дъжд, по високите планински части от сняг. В четвъртък само на отделни места ще превали слаб дъжд. В петък и събота валежите ще бъдат по-скоро изключение.

Ще съществува опасност от преливане на речните корита, особено по долното течение на Тунджа, Марица и Арда. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.