Днес се навършват 137 години от гибелта на Васил Левски

Днес се навършват 137 години от смъртта на Васил Левски. Под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова днес от 12 ч., в Борисовата градина ще се проведе Традиционен лекоатлетически крос.

Организатори на събитието са Столична община, СК "Левски", Столична спортна асоциация, БСФС. За участие в спортното състезание до момента са се записали ученици от 20 столични училища.

Панихида за Апостола ще бъде отслужена от 17 часа в древния столичен храм "Света София". С благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим, поменът ще отслужи Негово преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит.

След това, с литийно шествие ще бъдат положени цветя на паметника на Васил Левски, предаде bTV. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.