Доценти от Свищов прали пари на Маргините?


Преподаватели от Стопанската академия “Д. А. Ценов” в Свищов са участвали в офшорното дружество “Куик Летс” със съпругата на Големия Маргин - Мария Маринова, пише „Труд”. Във фирмата е участвала и съпругата на Димата Руснака Ирена Атанасова.
Информацията за участието на доценти и асистенти в офшорната компания е предадена на прокуратуратга и НАП от преподаватели в академията, които преди два месеца скочиха срещу ръководството й.
Сега поркуратурата и данъчните проверяват дали доценти от стопанската академия са участвали в пране на пари.
“Има много съвпадения, които са показателни. Прокурорите работят по случая, след като ги сезирахме”, каза пред вестника асистент Калин Костов.
Противниците на ректора в академията засекли множго съвпадения в регистрациите на фирмите на преподавателите и на “Куик Летс” – например адресите им в София и в американския щат Делауеър.
Освен това ги представлявали едни и същи адвокати - както в САЩ, така и в България.
“Дружествата се обслужват от един счетоводител у нас, който е възпитаник на Стопанската академия. Завършил е “Финансов мениджмънт” през 2007 година заедно със скандалния бизнесмен и докторант на академията Красимир Георгиев-Красьо, който се прочу като “кадровик” на Темида. Негов научен ръководител пък е ректорът на академията доцент Величко Адамов”, обясняват пред вестника преподавателите, подали сигналите в прокуратурата.
Друго съвпадение било, че адвокатите, които защитават Маргините, са адвокати и на офшорките.
Заместник-ректорът на академията отказва коментар по въпроса, защото прокуратурата е забранила изявления до приключване на разследванетно.
Dnes.bg припомня, че името на ректора на Стопанската академия в Свищов последно се появи в публичното пространство заедно с името на Красьо Черния, съобщи Dnes.bg. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.