Симеон се жалва в Страсбург за имотите си



НДСВ ще сезира българския и европейския омбудсман за наложения мораториум върху царските имоти.

Това съобщи председателят на партията Христина Христова, като изтъкна, че в жалбата ще бъдат засегнати и промените в Закона за електронните съобщения, закриването на бюрото за контрол на СРС-та, както и по инициативата за провеждане на референдум за новините на турски език по БНТ. Царистите ще изпратят писмо и до комисаря по прамата на човека към Съвета на Европа и до президента на европейските либерали и демократи.

Христина Христова подчерта, че Европейският съд по правата на човека решава частни казуси. Тя припомни, че на последния конгрес на НДСВ Симеон Сакскобургготски заяви в словото си пред делегатите, че, освобождавайки се от ангажиментите на политически лидер, сам ще прецени как да защити интересите. Христова предположи, че ще бъде подаден иск в Европейския съд по правата на човека.

Евентуалното отнемане на горите на Симеон Сакскобургготски със закон би върнало развитието на страната в 1967 година, когато е направен Законът за конфискация на имотите на царското семейство, категорична е шефката на НДСВ. Тя подчерта, че в България има 2 милиона души, които са получили своята частна собственост след реституция. Тя е обезпокоена от този начин на управление на държавата чрез метода на пробата и грешката. „Управлението на една държава не е място за изучаване на управлението”, каза Христова.
Новинар ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.