Прогноза за времето


През следващото денонощие с умерен, в Дунавската равнина и източните райони и силен западен вятър ще продължи да нахлува студен въздух и температурите ще се понижават.
През нощта все още на места в Източна България ще превалява дъжд. Минималните температури сутринта ще са от -1 до 4°, в София около 0°. През деня облачността от запад ще се разкъсва и намалява, на места и до незначителна, вече без валежи. Вятърът едва през нощта срещу вторник чувствително ще отслабне. Максимални температури за деня между 5 и 10°, в София 5°.



Над Западна и Централна Европа ще преобладава облачно и сравнително студено време, на места с превалявания от сняг. В област от високо налягане в южната част от Скандинавския полуостров, в Прибалтика и централните райони от Европейска Русия ще преобладава слънчево, но студено време. Ветровито, с валежи от дъжд и сняг ще бъде в Беларус и Украйна. Над Средиземноморието времето ще остане променливо, в западната част хладно, с превалявания; в източната — доста по-топло. На Балканите все още ще бъде по-топло от обичайното, с променлива облачност и краткотрайни превалявания по адриатическото крайбрежие и в северните райони от полуострова.



Във вторник, след временното разкъсване и намаление на облачността, от запад тя отново ще се увеличава и вплътнява и през нощта срещу сряда на отделни места ще превали слаб сняг. Температурите ще се понижат с още 1-2 градуса.



В сряда по-често ще преобладава облачно време. На места ще има слаби превалявания, предимно от сняг, в крайните южни и в югоизточните райони - дъжд и сняг. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и в източните райони до умерен вятър от североизток-изток. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.