Вени Марковки: Не можем да жертваме свободата си заради илюзорна сигурност

"Според американския президент Бенджамин Франклин, ако човек трябва да жертва свободата си срещу илюзорна сигурност, той не заслужава нито едното, нито другото. Тъжното е, че 200 години по-късно трябва да използваме неговите думи в България".

Това каза в предаването "Неделя 150" председателят на "Интернет общество -България" Вени Марковски. Марковски уточни, че това е 4-о или 5-о правителство, което се опитва да наложи някакъв контрол върху интернет. "Министър Цветанов е третият пореден министър в рамките на 2 години, който се опитва да прокара текстове в Закона за електронните съобщения, които ограничават правата на интернет потребителите. Още по-любопитното е, че преди няколко месеца той беше против такива промени в закона.

Това означава, че някой в МВР е постоянна величина и има достатъчно влияние, за да убеди трети пореден министър, че това нещо е хубаво. Това явно са хора с много стабилни позиции" каза Марковски. Той каза още, че няма страна-член на ЕС, в която да има следене в интернет от този вид, в който МВР искаше да го въведе в България. Другите страни, в които има подслушване в интернет, това са страните от бившия Съветски съюз. "Почвам да се колебая дали България е 27-ма страна, членка на ЕС или 16-а република", каза Вени Марковски.

/Л.Ц./ ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.