Показания на Йожи от "Наглите" доведоха до откриването на два трупа край София


Показания на Ивайло Евтимов - Йожи са довели до разкриването на два трупа край София, съобщи БТА.




По-рано днес стана ясно, че полицаите са открили трупа на отвлечения точно преди година автокрадец Юлиан Лефтеров - Кунгфуто и издирват тялото на Иван Петров - Сапата, който на 22 декември 2009 г. беше временно задържан по време на акцията на МВР "Наглите 2". Два часа по-късно беше съобщено, че е открит и вторият труп, но все още се уточнява дали той е на Сапата. Информацията за това е от източници от Съдебната палата.



За Сапата се предполага, че е доставил джипа за отвличането на Киро Киров.



Според източници в прокуратурата след признанията си Евтимов сключва сделка с обвинението. Така ще отпаднат обвиненията срещу него за участие и организиране на престъпна група, а ще останат само тези за отвличане.



Съвсем скоро ще бъдат ясни всички скрити части от пъзела и ще разберете логиката на нашите действия, заяви пред журналисти градският прокурор Николай Кокинов, цитиран от "Фокус". Работим доста методично, просто събитията са едно след друго, смята Кокинов. Според него "пресата, която МВР и прокуратурата оказват на престъпния свят в момента е доста силна. Свободното пространство, което им оставяме е твърде малко, започват да стават нервни, стават груби". Мисля, че сме напипали вярната следа и следващите дни, следващите седмици ще станете свидетели на интересни неща, които ще се случат, предрече Кокинов.



Пред журналисти градският прокурор коментира още, че към прокуратурата не е отправяно предложение за споразумение с част от задържаните при операцията "Наглите". Той отговори на въпрос, свързан с публикации в медиите, според които обвинените за участие в група за отвличания са сключили подобни споразумения, като върнат взетите пари за откуп на жертвите си. Предполагам, че всеки от тях таи такава надежда, допълни Кокинов. По думите на градския прокурор е нормално задържаните да "предлагат услугите си с надежда, да получат по-леко наказание". "На този етап всичко остава в сферата на виртуалното. Всички са задържани, разследваме активно", поясни Кокинов, цитиран от агенция "Фокус".



Йожи беше сред първата група задържани при операция "Наглите", която е насочена срещу разкриването на организираната престъпна група, извършила най-мащабните отвличания в страната през последните две години, съобщава Дневник. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.