Доган си хареса 32-годишния Джейхан за наследник


Никой не повярва, че Ахмед Доган ще слезе от лидерското кресло и ще се оттегли. Думите му на депесарския форум по-скоро бяха телеграма-заявка, само че за след три години.


Така Сокола изпробва лоялността на своите - номер, какъвто навремето Тато е правел доста често. Хем тест, хем да усети катеричата опашка на суетливото угодничество.




Най-близките до него знаят избора му - това е лидерът на младежкото ДПС Джейхан Ибрямов. Новият мандат на Доган е тригодишен - точно толкова му трябва хубаво да очупи младока и след това доволно да се оттегли.

Вярвай в себе си толкова, колкото вярва във вас лидерът Ахмед Доган.



Тези думи не са случайни, не са импровизаторски заигравания и служебни похвали. Те са казани от заместника на Сокола и са адресирани към Ибрямов в деня на неговия избор за комсомолски лидер. Те подсказват и друго - върхушката на ДПС е наясно кой ще поеме Догановото наследство и всякакви интриги и подлагания на динени кори са безсмислени. Никой не е луд да тръгне срещу волята на вожда. Който се е опитал, не е видял хаир.



Кого е избрал Доган? Джейхан е роден в Търговище, завършил е математическа гимназия, а след това специалността „Кинезитерапия" в Русенския университет. Сега готви втора магистратура - „Политически мениджмънт и политически науки" в Нов български университет. В ДПС комсомола е от десет години, назначен е на щат в централата на движението.



„Аз откакто съм член на МДПС, винаги съм се стремял да израствам в кариерата", признава в интервю напористият младежки лидер. Негови кумири са (освен Доган) Чърчил и Маргарет Тачър. Явно в тях младокът вижда целеустремените и волеви политици, които ръководят с твърда ръка. Не на шега Джейхан в прав текст заявява пред журналисти: „Аз мечтая някой ден да стана президент на България! Ще дойде такъв ден, запомнете!".



32-годишният напорист политик се вижда в бъдеще едва ли не като българския Обама. Най-вероятно затова той единствен от депесарската върхушка не маха българското „ов" от фамилното си име - така смята, че ще е по-приемлив за избирателя. А посланието е: „Аз съм роден в България и не се притеснявам от нищо българско!"



Хитър трик, нали? И няма нищо случайно. Упоритото момче трупа кариера и опит с всяка измината година - минал е през всички нива на управление - общинско,областно, национално. Като момче е масажирал болните крака на баба си, а тя му рекла: „Ей, добър чакръкчия ще стане от теб!



Специалистът по травмите сега оправя само приятели и очевидно ще намества изкълчванията в политиката. Набляга над езика и образното говорене, защото смята, че политикът се доказва с изкусно ораторско майсторство, но без лъжа. Засега младокът не влиза в очите и устата на политолозите и това е добре, защото спокойно ще може да се окършва и изгражда като бъдещ лидер. Доган ще го закриля, докато наистина заякнат крилата на соколчето и ще може само да води деликатната политика на движението.



След три години той ще е на 35 - чудесна възраст да се разгърне и реформира ДПС. Доган ще се оттегли и ще дава деликатно напътствия. Хем ще е извън ръководството, хем движението отново ще му е подвластно. Политикът чакръкчия знае отсега къде са травмите на партията и с плавни, но твърди ръце ще ги оправя. А и нищо чудно след някоя и друга година да е най-младият кандидат за президент на републиката - нали му е голямата мечта.



Не се усмихвайте снизходително - и това досега не е ставало, но не значи, че не може да бъде. Както зад Доган стоят Турция и САЩ, така и тогава зад Джейхан ще бъдат пак те. А както се досещате, много от нещата в нашата страна се решават извън София. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.