Бивш немски дипломат: Зависим ли е Борисов от миналото си?

dnes.bg

За първи път от идването на власт на Бойко Борисов в България беше извършено поръчково убийство. Как може да се тълкува това?

Политологът Хайнц Брам и бившият дипломат Клаус Шрамайер са категорични пред радио Дойче веле: битката срещу престъпността в България ще трае дълго - години, десетилетие дори.
Според Хайнц Брам правителството на Бойко Борисов понякога се е самозаблуждавало:

"Това правителство сякаш си мислеше, че с един удар ще върне спокойствието в страната и престъпниците така ще се стреснат, че ще се мотаят само по кафенетата, скърбейки по някогашните хубави за тях времена. Това няма как да стане! - казва германският политолог.
Бившият дипломат Клаус Шрамайер, който е бил заместник-посланик в България, не се съмнява в добрата воля на правителството да овладее престъпността в страната.
Според него обаче въпросът е доколко му е "позволено" това: "Така всъщност стигаме до въпроса за зависимостта, в която се намира Бойко Борисов заради миналото си. Това е много трудно да се прецени", казва Клаус Шрамайер.
Какво означава според него "зависимост"?
"Борисов е поел определени задължения спрямо хора, които са го подкрепяли. Той не е човек, паднал от Марс, озовал се изведнъж в България. Не е човек без предистория. Знаем за някогашната му охранителна фирма, която беше доста известна. Говори се и за други познанства в миналото му. Много странен е и фактът, че назначи Божидар Димитров за министър", коментира пред  Дойче веле бившият германски дипломат Шрамайер.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.