Убиха при престрелка в София скандалния радиоводещ Боби Цанков..

Скандалният радиоводещ Боби Цанков беше убит при престрелка в центъра на София. Инцидентът е станал в района на църквата „Света Неделя" и ресторант KFC, научи Дарик.

По първоначална информация около 12,30 часа двама мъже са открили стрелба по други трима мъже. Цанков е бил прострелян и е починал на място. Двама мъже, които са придружавали Боби Цанков, са ранени и откарани в болница. Нападателите са се отдалечили спокойно от мястото на стрелбата, дори не са бягали, съобщават свидетели на престрелката.

Боби Цанков е вървял по бул. "Ал. Стамболийски" с двамата свои познати, но засега тяхната самоличност е неизвестна, тъй като от МВР отказват да съобщят кои са те. Според различни информации единият от спътниците му е с опасност за живота, а според други животът на двамата ранени не е застрашен. Знае се само, че и двамата са откарани в болница.

В момента на мястото на инцидента се провеждат огледи, като полицията разпитва абсолютно всички присъстващи очевидци на стрелбата.

Предисторията: Полицията задържа на 14 ноември мъж, сочен за наркобос, известен с прякора Сако. Дарик научи, че причините за ареста са отправени заплахи от страна на Сако към бившия радиоводещ Боби Цанков.

Инцидентът се разиграл късно вечерта на 13 ноември в столицата. Сако подгонил с колата си Цанков, като му е отправил и заплахи. Потърпевшият се обадил в полицията, след което Сако е задържан за 24 часа. 

Ето какво разказа тогава за случилото се Боби Цанков: „Преследва ме с автомобили в центъра на София - от светофара на Южния парк до светофара на Сити центъра. На няколко пъти бях притискан от неговия автомобил. Измъкнах се, разбира се, тъй като имам добри шофьорски умения. На няколко пъти отваряха врати, скачаше той, скачаше бодигардът му. Аз потеглих към Четвърто районно, оттам отидох в ГДБОП. Прие ме лично директорът. По-късно се появи и главният секретар Калин Георгиев. След като обясних какво се е случило, Сако беше задържан в къщата си, не знам къде живее, от ударна група на ГДБОП беше доведен. Той самият твърдял, че ме преследвал, забележете - не гонил, а преследвал, за да ме предупредял да не пиша за Мето Илиенски, че е жив".

На 17 ноември Софийският районен съд пусна под гаранция от 1000 лева сочения за наркобос Стефан Бонев - Сако.

Информация в медиите определя Сако като един от наркобосовете в столицата.

През 2006 г. Цанков беше ранен при взрив пред дома му в София, припомня Дарик. Година по-рано друга бомба гръмна пред жилището, но тогава никой не пострада. Популярният радиоводещ, известен с връзките си убития Антон Милтенов-Клюна, оцеля и при стрелба. 

През 2004 г. заради него избухна скандал с НСО, след като се разбра, че държавни бодигардове са го охранявали като частно лице.


Срещу Боби Цанков се водят дела за измами. Едното от тях заведе оцелялата при стрелба бизнесдама Ваня Червенкова, която твърди, че я е излъгал с 50 000 лева. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.