Свиха пендарите на Йордан Соколов

Апаши обраха апартамента на бившия шеф на парламента, докато посреща 2010 г.  

Снимка: Георги Николов
 
неделя, 03 януари 2010
София

Лоша изненада за ЧНГ спретнаха нагли апаши на бившия шеф на парламента и настоящ адвокат Йордан Соколов. Апартаментът му в столичния квартал "Овча купел" бе обран до шушка точно в полунощ, докато Соколов и жена му посрещали новата година извън София, научи "Стандарт".
"Обраха ме, взеха ми много ценни вещи", призна пред "Стандарт" Соколов. Той не можеше да си намери място у дома заради наглия обир. От дома на бившия парламентарист са взети куп ценни вещи, начело с голяма колекция от пендари и ценни монети с голяма нумизматична стойност, разкриха разследващи. "Не ми се говори за това. Ще видим какво ще се установи. Явно са били професионалисти, защото никой от съседите ни не е чул нещо, нито е видял", обясни бившият шеф на парламента. За инцидента той разказваше и на експредседателя на Върховния касационен съд и негов съсед Иван Григоров. Според Соколов крадците направили няколко опита да отворят входната врата. "Блокът се охранява със СОТ и вероятно са успели да го обезвредят", коментира още бившият парламентарист.
По време на обира той и съпругата му проф. Ева Соколова празнували Нова година извън София. За кражбата двамата разбрали сутринта на 1 януари, когато от МВР ги информирали за инцидента.
Домът на бившия парламентарен шеф се намира на третия етаж на жилищната кооперация. Под неговия апартамент живее малката му дъщеря Цветанка със съпруга си. Само кака й - известната столична адвокатка Катя Михайловска, не живее в кооперацията.
Обирът навръх Нова година не е първият в дома на политика. Преди 11 години разследване установи, че гардът от НСО Игор Борисов месеци наред отмъквал вещи от семейството. От гардероба охранителят си харесал дори късите панталонки на Соколов, които съпругата му донесла от Канада. В дома на Борисов тогава полицаите откриха задигнати шише с уиски, химикалка и запалка. За кражбите си гардът получи 3-годишна условна присъда.
Антония Кюмюрджиева
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.