В понеделник ни очаква студ - минус 22 градуса, от вторник - затопляне



Омекване на времето ще настъпи във вторник, когато ще се заоблачи и температурите ще започнат бавно да се повишават, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология. В събота времето ще остане студено. Главно в Източна и Южна България ще превалява сняг.

По-съществени валежите ще бъдат в югоизточните райони на страната и там ще се образува нова снежна покривка до около 10 см, в Странджа и Сакар - повече. В Източна България ще бъде доста ветровито и особено по Черноморието, където ще духа силен и временно бурен северен вятър.
Ще има снежни виелици и условия за навявания. Почти без валежи ще останат западните райони от страната, а по-късно през деня ще започне и разкъсване на облачността.

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между -10 и -5 градуса, в югозападните райони до около 0 градуса, в София около -5%.

В планините ще превалява сняг. Ще духа умерен и силен вятър от изток - североизток, който към края на деня ще отслабне. Тогава от запад ще започне разкъсване на облачността.

Максималната температура на 1200 м височина е около -8 градуса, на 2000 м е -12 градуса.

В неделя и в началото на следващата седмица времето ще е много студено - особено в Северна и Източна България. В неделя валежите ще спрат. Облачността навсякъде ще се разкъса и намалее до незначителна. В Източна България ще продължи да духа умерен северен вятър. Минималните температури ще бъдат между -13 и -18 градуса, максималните между -10 и -5 градуса. В Югозападна България и западните райони температурите ще са с няколко градуса по-високи.

В понеделник сутринта ще е изключително студено - особено в Северна България, където на места минималните температури ще се достигнат под -22 градуса. След това вятърът в източните райони ще отслабне, а времето ще е предимно слънчево. В понеделник обаче няма да бъдат отбелязани рекордно ниски температури за януари. Досега от началото на годината не са регистрирани рекордно ниски температури, съобщава Екип Нюз. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.