Полицията отново тормози блогъри !

      Полицията отново тормози блогъри !
Полицията отново тормози блогъри
23 Януари 2010

Младеж от Стара Загора е привикан в полицията да дава обяснения защо е разпространявал в Интернет съобщения да се ходи на протест за замърсяването на града. На въпросния протест двама министри - военният Младенов (номиниран сега за външен министър) и на околната среда Нона Караджова, бяха замерени с яйца от протестиращи. 18-годишният Генади Михайлов е описал случая в блога си. Разпитът му показва, че полицията съставя досиета и събира материали от Интернет.
- Ало, г-н Михайлов?
- Да, същия.
- Добро утро, обаждам ви се от РПУ Стара Загора…
- О-о
- …търся ви по една работа. Ще може ли да наминете днес да си поговорим?
- Нещо сериозно ли е станало?
- Не, няма нищо, просто искам да си поговорим. След колко време ще може да сте тук?
- Предполагам до час-два.
(…)
Когато някой подобен г-н с изключително любезен глас ви събуди, то събуждането е наистина ефективно - като рициново масло.
(…)
- Разпространявал сте из интернет датата на протеста?
- Да, в няколко форума.
- И сте споменавал думата “яйца”?
- В съвсем друг смисъл. Не съм подстрекавал да се плюе министъра…
- Това се оказа медийна спекулация… Вие сте бил на протеста на 18-и? (За чист въздух)
- Да.
- И не сте хвърлял яйца?
- Не.
- Не знаете кой е хвърлял?
- Разбрах по-късно по новините. Нямам никаква идея.
- Видяхте ли някакви маскирани момчета?
- Имаше някакви, да.
- Познавате ли ги?
- Не. А и бяха маскирани, как да ги разпозная точно, дори и да са ми познати?
- Уф… абе то едно яйце хвърлено и медиите са написали, че има дъжд от яйца… та от софия се обадиха… та… както и да е. Напишете си трите имена и това, което си говорихме тук…

Тук някъде въпросният чичко полицай (който биваше як, честно) отвори на компа си папка, наименувана “яйца”. Там имаше две мои снимки - едната от постера на …щье дойдье дьен, другата - бивам готин, с туркини. Следващият файл беше от написаното в нета. Всичко е разбира се, абсолютно насериозно, няма 5-6. Като фон върви и шоуто на дългия.
За достоверността на гореописаното се подписвам с честта си.

Обгазяване, тровещо няколкостотин хиляди човешки същества VS. птичи зародиш, хвърлен срещу областната управа от банда непълнолетни - найс, рийли найс.

Уелкъм ту Абсурдистан

Разбира се, това не е целият разговор. Реално той продължи грубо около половин-един час. Причината да бъда извикан е, че аз съм този, който е създал темата, като съм копирал обявлението, което е из целия нет. Отделно от обявлението наистина споменавам носене на яйца, но отде да знам, че някой наистина ще ги донесе ( и използва)? Демек, основната идея е дали аз мога да посоча извършителите на подлото дело.
От полицая разбрах, че поне още няколко човека от този форум са били извикани предишния ден. Вероятно предстои и още една персона да бъде привикана да дава обяснения, и това защото след протеста зачопляме тази тема. Снимките, които са намерили, са от стария ми блог и от “програмата”.

Виж още текстове в блога на Генади Михайлов
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.