Температурите падат до минус 18 градуса в края на седмицата


Eдни от най-студените дни през тази зима предстоят в края на седмицата. На много места в страната и най-вече в Североизточна България, но също така и по високите котловинни полета на Западна България температурите ще паднат до минус 10-минус 15 градуса.

След обилните снеговалежи в Източна България и наличието на дебела снежна покривка и запазване на североизточния пренос на студен въздух в нощта на петък срещу събота и особено в нощта и сутринта в неделя се очаква приземните въздушни маси над източната част на Балканския полуостров да се охладят до температури от минус 15 - минус 18 градуса, съобщава Дарик.

Чувствителното застудяване ще се усети най-вече в Добруджа и дори по морския бряг температурите ще бъдат много ниски. Там ще продължи да духа и до умерен северен вятър.

Няма да има голяма разлика между нощните и дневните температури в Североизточна България. В събота по обед температурите в този район на страната няма да са по-високи от минус 10 градуса, нощните ще паднат до минус 15, на отделни места и до минус 18 градуса. В неделя през деня ще бъде още по-студено.

В останалата част от страната дневните температури в неделя ще са между минус 5 и минус 8 градуса, малко по-топло ще бъде в крайните югозападни и югоизточни райони, но и там температурите се очаква да бъдат отрицателни. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.