Деца дариха лаптоп на незрящ съученик..

Деца дариха лаптоп на незрящ съученик


Дядо Коледа донесе най-скъпия подарък за незрящо първолаче от училище "Иванчо Младенов" във Враца. Съучениците на Катя, техните родители и учителите, събраха пари за лаптоп, с чиято помощ детето ще може да учи наравно с другите.

Катя е единственото дете в първи клас, което е напълно лишено от зрение, но отлично се справя с учебния материал и не изостава от другите в класа.

- Децата от твоя клас помагат ли ти?
- Екатерина, първокласничка:
- Помагат ми.
- А ти обичаш ли ги?
- Обичам ги!

Мария, съученичка:
- Ние сме още малки, за да й помогнем, но се мъчим да й помогнем. Аз давам всичко от себе си, за да оздравее и винаги да е добре.

Анастасия Антонова, майка:
- Детето се обучава в такт с другите деца. Всички са я приели - и децата, и родителите, и учителката.

Вместо на тежката и шумна брайлова машина, Катето вече ще пише на лаптоп, чиито софтуер е пригоден за незрящи.

Димитрина Павлова, директор на НУ "Иванчо Младенов", Враца:
- Това е един малък жест за Катето. Тя го заслужава и заслужава много повече. Тя е с невероятен усет и с голяма позитивна енергия, въпреки проблема, който има.

Добри хора са събрали над 2000 лева, за да може да започне лечението на детето. Лекарите дават надежда, че Катето има шанс да прогледне и да види света, макар и в черно-бяло.
Автор: Илиана Минковска - Враца ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.