Само две от мечките в парка "Белица" все още не са заспали зимен сън..


Само две от мечките в парка "Белица" все още не са заспали зимен сън, съобщиха от "Четири лапи". Всички останали 25 обаче вече спят като повече от половината сами са си направили бърлоги.

Двете мецани, които все още не са заспали, не са активни, почти не се хранят и прекарват всекидневието си в специално изградени дървени къщички. За момента те спят само през нощта. Очаква се повечето мечки в "Белица" да спят до средата на март, но останалите вероятно ще се събудят още през януари, тъй като заспиват зимен сън за първи път в живота си. Освен това зависи дали времето ще бъде топло и дали животните са натрупали достатъчно мазнини за цяла зима.

От парка обясниха, че като цяло външните фактори не оказват влияние върху съня на мечките. Онези от тях, които спят в бърлоги близо до оградата, често отваряли очите си под влияние на шума от посетителите, но впоследствие продължавали да спят.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.