Неуспешен терористичен акт рязко засили контрола по дестинациите за САЩ ..


Нигериец се опита да взриви саморъчна бомба в американски пътнически самолет, летящ от Амстердам за Детройт в събота. Мъжът бил обезвреден от стюардите на борда и от няколко пътници. Той пробвал да взриви устройството, което било омотано около крака му със скоч, но успял само да го подпали, и бил обезвреден.


Самолетът пристигнал благополучно, а мъжът бил отведен веднага от силите за сигурност. Той получил изгаряния по крака, както и неколцина от пътниците, които го обезвредили.
По думите на някои от 200-те пасажери, те разбрали, че нещо се случило на борда, след като всичко приключило. Те смятат, че инцидентът е приключил благополучно заради бързата реакция на екипажа и на някои от пътниците.

При кацането на самолета машината е била подложена на щателен преглед. Името на мъжа не излязло в компютърните списъци с лицата, на които е забранено влизането в САЩ по въздух, но фигурирал в други списъци на лица, за които има подозрение, че са били във връзки с членове на терористични организации. Той обаче бил с валидна американска виза.
При разпита нигериецът казал, че е бил част от терористичната мрежа на Ал Каида. Той е студент по инженерни специалности във Великобритания, но от цитирания университет отрекоха да имат студент с посоченото име и националност.
Инцидентът бе определен от администрацията в Белия дом като опит терористичен акт. Разпоредени са засилени марки за сигурност за всички полети към и в САЩ. Започнало е разследване как мъжът е успял да прекара през детекторите на летището взривното устройство.

......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.