Най-бедните пенсионери ще получат по 25 лева за Коледа, но на 4 януари ..


Допълнителните пари ще получат възрастните хора с пенсии до 200 лева, съобщи БТА. На 4 януари парите ще бъдат платени на пенсионерите. Това каза премиерът Бойко Борисов след среща с финансовия министър Симеон Дянков.
„Тъй като е създадена една традиция, всяка година да се дава на пенсионерите надбавки, особено тези, които са най-социално слаби, вие виждате, че давам само 25 лв. Миналата година са им давали 50 лв. Това е просто максимумът, който мога да направя и да дам", коментира министър-председателят.

Премиерът припомни, че от 1 юли правителството е увеличило пенсиите на всички пенсионери. „С огромни усилия успяхме да влезем с 0,5 млрд. лв. дефицит, което е успех. Ако човек е слушал от вчерашния конгрес изказванията на Станишев и Доган, би трябвало цветя, рози, мед и масло да тече по улиците. Ние едва успяхме с минус 0,5 млрд. лв. да защитим бюджета.

От всички министерства и то буквално - изцеждайки парите, които има в държавата и то - от администрацията, от министерствата, от хората, на които им се извинявам, защото те са работили цяла година, надявали са се да получат повече пари сега в бонуси, надбавки, материално стимулиране или както и да го наречете. Две министерства дори са си позволили да си пуснат малко пари. На Дянков съм разпоредил да направят така, че от следващите заплати да им бъдат удържани" - посочи Борисов, цитиран от "Фокус".

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) са двете ведомства, които са отпуснали допълнителни средства на служителите си като възнаграждения.

Съдебната система си има свой бюджет и какво ще решат да дадат на прокурорите и съдиите, аз няма да им се меся, каза Борисов по повод информацията за неусвоени 24 млн. лв. в съдебната система. „Маргарита Попова и Министерството на правосъдието ще спазят всички изисквания, както и останалите министерства", добави той. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.