Заловиха двама българи за клониране на банкови карти в Брюксел..


Двама българи са арестувани в белгийската столица за клониране на банкови карти. Те са част от специализирана банда за източване на такива карти, съобщава днес вестникът на френски език "Дерниер йор".
Престъпната дейност е засечена миналия месец. През същия период на миналата година, когато подготовката за новогодишните празници е в разгара си, в белгийската област Фландрия също бе разбита банда от Източна Европа, но тогава румънска.

Брюкселската полиция извършила удъра след продължило няколко дена разследване в централната част на Брюксел. Крадците са били много добре организирани, са заявили полицейски източници.

Кражбите от банковите карти ставало след прекопиране на оригиналните карти със специални устройства при ползване на банкомати. След това данните се прехвърляли на нови карти, с които се източвали сметките.

Точният размер на откраднатите пари не се съобщава. Скоро и други членове на бандата ще бъдат арестувани, отбелязва "Дерниер йор", цитиран от bTV. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.