На изборите направих сериозна грешка


По време на посещението си във Варна лидерът на БСП Сергей Станишев призна, че по време на парламентарните избори е направил сериозна грешка.

"Ако си спомняте, в нашата кампания лобирахме, че ако гласуваш за Бойко Борисов, получаваш Иван Костов. Това ни беше грешката, защото се получи, че ако гласуваш за Бойко Борисов, получаваш Иван Костов и Волен Сидеров в комплект. Българският народ много ясно вижда, че се формира една тройна коалиция”, подчерта Станишев.

"Бюджетът е фалшив. Той е изграден на фалшива прогноза", заяви още във Варна експремиерът. Той допълни, че една седмица след приемането на бюджета, дори от Министерството на финансите са признали, че първоначалната прогноза за бюджета е била грешна.

Станишев подчерта, че за първи път ще има отнемане на социални придобивки от бюджета, което не се е случвало от 10 години насам.

Според лидера на БСП в резултат на тази политика ще се увеличи и безработицата като цяло в България.
Той добави, че предишното правителство е оставило на сегашното фискален резерв около 8 млрд. лв.

"Важно за държавата е да се опазят икономическите субекти и работните места за хората. За първите шест месеца на 2009 година бяха събрани 13 млрд. лв. приходи. За второто полугодие сегашното правителство събра 11,5 млрд. лв.”, каза Станишев. По думите на Станишев, при сегашното управление няма увеличение на приходите. Той бе категоричен, че в другите страни от Европейския съюз се инвестира в публичната инфраструктура.

„На ръба на закона е да се конфискуват средства от публичните държавни предприятия. Но това сигурно ще стане, ако не успеем да се справим с кризата”, допълни Станишев/.actualno.com ......................

1 коментара:

Анонимен каза...

Sergei e prav!

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.