Нов вид летателно средство прави революция в небето (видео)

Дизайнери от американската компания Локхийд Мартин конструираха нов вид летателен апарат. Той е хибрид между дирижабъл, самолет, хеликоптер и кораб на въздушна възглавница, съобщава wordpress.com.
Летящата машина се издига в небето посредством хелий, което я прави в пъти по-лека от другите летателни апарати. Освен това тя би могла да се произвежда в различна големина в зависимост от нуждите и има товароносимост от над хиляда тона.

Революционният хибрид може да остане във въздуха до три седмици без прекъсване при над 20 000 м. надморска височина, а освен това може да се приземява върху всякаква повърхност, включително и върху вода използвайки иновативната система за приземяване с въздушни въглавници.
Компанията разработила летателния хибрид вече е подписала договор с американската армия, която може да използва новата машина за разузнавателни цели. Зареден с камери, инфрачервени сензори, комуникационни релета, както и други полезни товари, хибридът на летателния апарат може да осигури на американските и съюзническите сили ясна картина на бойното поле. Използвана като превозно средство машината може да достави американски войници до всяка една точка, независимо от особеностите на терена.
Тази хибридна машина обаче може да се използва не само за военни цели, смятат нейнете конструктори. Според тях новият летателен апарат ще намери приложение в петролната и минната индустрия, хуманитарната помощ - места, където трябва да отидете, а няма инфраструктура. С него не ви трябват писти и пътища, твърди програмният директор д-р Боб Бойд. Ако се замислите за последните природни бедствия, с този хибрид можем да доставим медицинска и хуманитарна помощ на всяко място, където хората имат нужда."
Новата хибридна машина има и още есно предимство. Тя се нуждае от 3 пъти по-малко гориво за изпълнение на една и съща мисия, отколкото самолетите с неподвижни крила.
Досега компанията е изпитала само прототип, но първият хибрид в реален размер ще полети още това лято.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.