Божидар Димитров: В понеделник подавам оставка

В понеделник министърът на българите в чужбина Божидар Димитров ще подаде оставка. Той самият потвърди пред БНР това, за което по-рано днес премиерът Бойко Борисов намекна.
Борисов каза, че не иска да превръща Божидар Димитрив в изкупителна жертва и очаква той сам да си подаде оставката. 

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов заяви, че ще разговаря с Божидар Димитров в понеделник, защото не иска да го обиди и да го прави изкупителна жертва.

Борисов обясни, че този министър е бил назначен, след като е било обявено, че има досие.

„Той не е зависим от своето досие. Ако преценим, че ще спазим принципа да отстраним сътрудниците от ДС, съм готов и с него да се разделя. Ако имаме 2-3 посланици, да ги преглътнем, но когато са половината, това е вече друго", каза Борисов.

Министър-председателят заяви още, че не е говорил с президента по темата с огласяването на сътрудниците на ДС сред дипломатите, но външният министър Николай Младенов трябва да е заявил разговор с президента и да са направили прочит на случилото се.

„Искам тази история да завърши така, че евроатлантическите ни партньори да имат доверие в страната", каза премиерът и категорично подчерта, че скандалите вредят на страната ни и са ни необходими още 2-3 години спокойствие, за да може да усвоим средствата от фондовете. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.