Христо Мутафчиев в много тежко състояние - с тежък хеморагичен инсулт

Бургас. Правителственият самолет, който транспортира председателя на Съюза на българските артисти Христо Мутафчиев в София, е излетял около 14.30 часа от Бургас, съобщиха от МБАЛ - Бургас. От болницата съобщиха още, че днес около обяд Христо Мутафчиев е бил докаран с линейка от Поморие в много тежко състояние - с тежък хеморагичен инсулт. Приет е в Шокова зала, където екип реаниматори се бори за живота му, докато пристигне изпратеният от премиера Бойко Борисов правителствен самолет. След серия медицински изследвания лекарският екип е преценил, че състоянието на Мутафчиев позволява да бъде транспортиран.



Христо Мутафчиев

български театрален актьор

Роден:4 април 1969,Карлово

Христо Стефанов Мутафчиев е български театрален актьор, роден на 4 април 1969 г. в гр. Карлово. Завършва актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Надежда Сейкова и Илия Добрев. В периода 1994-1995 г. играе на сцената на Драматичен театър „Н.О. Масалитинов“ в гр. Пловдив, а от 1995 г. е част от трупата на Малък градски театър „Зад канала“. От 2005 г. е председател на Съюза на артистите в България.

Христо Мутафчиев има и редица роли в телевизионни филми и продукции, както и участия в реклами. Сред популярните му изяви са ролите в сериалите „Дунав мост”, „Клиника на ІІІ етаж”, „Огледалото на дявола“, както и в тв продукциите „Най-важното в живота“, „Църква за вълци“.

През 2000 г. изиграва ролята на Татуирания във филма „Пансион за кучета“ на режисьора Стефан Командарев. През 2007 г. се снима в друг филм на същия режисьор –- „Светът е голям и спасение дебне отвсякъде“. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.