Бакалов: Имотите на Цветанов? Нещата са ясни

"Нещата са ясни". С тези думи Йордан Бакалов коментира скандала, разразил се около имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов. Той заяви, че за момента в Синята коалиция не са обсъждали въпроса за създаване на специална комисия, както предлагат от опозицията, която да разследва случая с имотите.
Бакалов пренасочи проблема към съществуващата в парламента Комисия за корупция, където те могат да внесат съответните документи, уличаващи Цветанов.
Проблемът на МВР не е в липсата на достатъчно пари, а е организационен. МВР се нуждае от по-добра организация, заяви по Нова телевизия депутатът от Синята коалиция инж. Йордан Бакалов.
Той даде пример с Франция, където през 2000 г. е имало 178 хиляди полицаи и 20% администрация, а няколко години по-късно последната е намалена значително благодарение на вкарването на нови компютърни технологии в управлението. Според Бакалов най-слабото звено е дознанието.
Причината за лошата работа там се дължи на слабата подготовка. МВР има проблем с подготовката на кадри. Академията не може да подготви кадри, които да се справят със съвременните предизвикателства. Крайният резултат от тяхната работа се вижда в съда, заяви синият депутат.
Автор: Ема Илиева
Източник: Snews.bg
 
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.