Двама българи изправени на съд за убийство в Кьолн

Двамата - на 19 г. и 28 г., са пребили до смърт агент на недвижими имоти в мазето му във втория ден на миналогодишната Коледа, твърди обвинението.
72-годишната жертва е починала след няколко масивни удари с желязна щанга, някои от които в областта на главата. Според полицията двамата обвинени са били арестувани в България през март, където са се укрили след извършване на престъплението.
Първоначално полицията е арестувала други двама заподозрени. След като обаче внезапно са били изтеглени пари с дебитна карта на жертвата в Австрия, арестуваните са били освободени.
Стартиралото след това международно разследване е влязло в следните на двамата обвиняеми. Седмици преди убийството те са извършвали саниращи дейности за агента на недвижими имоти и са знаели, че той редовно носи много пари със себе си, за да играе в казино.
По време на извършването на престъплението двамата са откраднали от жертвата пари в брой, мобилен телефон, портфейл и дебитна карта. С нея след това неколкократно са теглили пари в Австрия.
Прокуратурата смята, че убийството е извършено с цел грабеж. Ако бъдат признати за виновни, двамата наши сънародници са заплашени от доживотен затвор. По-малкият от двамата обаче може да бъде съден по специално законодателство за младежи. Що се отнася до неговата зрялост в момента на извършването на престъплението, в съда ще се произнесе специалист. Присъдата трябва да бъде произнесена на 29-и октомври.
bnews.bg ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.