Лекарите ще приемат само спешни случаи от 1 ноември

От началото на ноември ще се пристъпи към щафетни протестни действия с едночасови прекъсвания на работата на лекарите в цялата страна.
Това обяви пред журналисти д-р Теодора Вълчева, председател на Медицинската федерация към КТ „Подкрепа", след среща между националните стачни комитети на КТ „Подкрепа", КНСБ и представители на БЛС.
„Във всички случаи българските граждани няма защо да се притесняват, спешните случаи ще бъдат обслужвани. Ще направим всичко необходимо българските граждани да не страдат от тези наши протестни действия", заяви Димитър Ленков, главен секретар на Българския лекарски съюз (БЛС). Той уточни, че най-вероятно още утре техните искания ще бъдат внесени в Министерски съвет.
Вече е създаден организационен щаб за общи протестни действия на лекарите и синдикатите, съобщи председателят на БЛС Цветан Райчинов. Това той каза след съвместно заседание на националните стачни комитети на КНСБ и КТ "Подкрепа", предаде БТА.
Няма никаква гаранция, че здравната система ще заработи нормално и че ще има достъп на хората до качествено лечение, подчерта председателят на БЛС, цитиран от БТА. Той заяви, че никой от лекарите не желае да работи в система, която му пречи да изпълнява задълженията си и стимулира корупцията. Със сарказъм Райчинов заяви, че инициатор на протестта е самият финансов министър.
Лекарският протест ще се изразява в това, че ще работи само спешна помощ и нищо друго, категоричен бе и Райчинов. Той допълни, лекарското съсловие вече реално протестира, защото навсякъде в здравните заведения работи само спешна помощ. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.