ТОЛ такси ще изхвърлят винетките

Широко разпространените в Европа и в САЩ ТОЛ такси, при които се плаща за изминато разстояние, най-вероятно ще заменят винетките за автомобили и у нас. Това поне стана ясно от шефа на транспортната парламентарна комисия Иван Вълков, който уточни за медиите, че възможността за подмяна на системата за заплащане би станала напълно реална след завършването на магистралите и особено отсечките на входно-изходните пунктове на границите.
Управляващите изчислили, че за изграждането и обслужването на ТОЛ системата, при която достъпът до шосето се осъществява през специални пунктове след съответното заплащане, ще струва около 300-400 млн. лв. за цялата страна. Тази сума обаче щяла да се възстанови много бързо, защото се очаквало приходите да се повишат с 50%, а в момента годишно от винетките в хазната влизали около 150 милиона.
В средата на миналата седмица строителният министър Росен Плевнелиев обяви, че ТОЛ системите са далеч по-гъвкави и в момента се изготвя проект за преминаване към ТОЛ механизъм на заплащане на километър, но чак през 2014 година.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.