До вторник дъжд – след това слънце

Облачният и дъждовен период ще продължи до началото на следващата седмица. Към средата обаче температурите трайно ще се повишат, прогнозират синоптиците.
Превалявания от дъжд днес и утре ще има в много райони на страната, но предимно слаби. В неделя слаб дъжд е възможен само на отделни места, макар, че ще остане предимно облачно. Температурите утре ще бъдат от 13 до 18 градуса, а в неделя ще се повишат с 1-2 градуса и в низините ще достигнат около 20 градуса.
В началото на следващата седмица поредният средиземноморски циклон ще доближи страната ни, като очакванията са във вторник центърът му да премине през наша територия. В следобедните часове на първия работен ден облачността ще се вплътни и от югозапад отново ще започнат превалявания. През нощта срещу вторник и във вторник на места валежите ще бъдат интензивни и ще добавят още 15-20 литра на квадратен метър към валежните количества от последните дни. Температурите ще бъдат от 13-14 до 18-19 градуса.
От сряда започва подобрение на времето. Преваляванията ще спрат, а облачността ще се разкъсва и намалява. В сутрешните часове по ниските места и котловините са възможни мъгли, които до обяд ще се разсейват. Температурите през деня ще се повишат с градус-два и ще бъдат от 16 до 21 градуса, а сутрешните слабо ще се понижат и ще бъдат от около 5 до 9-10 градуса.
Все още няма яснота относно продължителността на периода със сухо и предимно слънчево време, но към момента изгледите са той да продължи поне до края на идната седмица.
В планините до вторник-сряда времето ще бъде облачно и дъждовно. Средните и високите планински части често ще бъдат в облачния слой и видимостта там ще бъде намалена. Температурите на 1200 метра надморска височина ще бъдат около 11-12 градуса.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.