Данъчните погнаха Цветан Цветанов

От днес данъчните започват проверка по сигнала на РЗС за имотното състояние на вицепремиера Цветан Цветанов, съобщи за медиите Красимир Стефанов, директор на Националната агенция по приходите. Никой не е застрахован от проверка, независимо на каква длъжност се намира в държавата, категоричен беше данъчен №1.
Семейството на вътрешния министър Цветан Цветанов е придобило неясно как 6 недвижими имота в София през 2007 и 2008 година с обща площ 358 квадратни метра и на обща стойност над 462 хиляди лева, повтори пред БНР лидерът на РЗС, депутатът Яне Янев. Той поиска миналата седмица да се създаде анкетна комисия в НС за Цветан Цветанов. В края на седмицата от РЗС изнесоха данни за придобити от вицепремиера и семейството му имоти през 2007, 2008 г., когато Цветанов е бил зам.-кмет на Столична община.
Вътрешният министър е първият член на кабинета „Борисов", който ще бъде обект на проверка от страна на данъчните. „Към момента членове на кабинета не са проверявани, но всяка година проверяваме висши държавни чиновници по списък от Сметната палата, които са установили някакви разминавания. Досега в списъка член на правителството не е попадал, но ето сега, щом са изнесени данни, ще направим проверка", увери директорът на НАП.
Министър Цветан Цветанов в няколко свои изяви пред медиите коментира, че няма от какво да се притеснява и че няма проблем със започналата проверка.
Източник: Snews.bg
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.