Испански съд иска 10 г. затвор за сина на евродепутата Станимир Илчев

Прокуратурата в испанския град Алмерия поиска 10 години затвор и глоба от близо 20 000 евро за сина на българския евродепутат Станимир Илчев - Владимир Илчев.
Това съобщава в днешния си брой в. „24 часа”, като се позова на информация от регионалното издание „Идеал”.
Владимир Илчев, чиято майка е журналистката от bTV Светла Петрова, е обвинен, че е ръководил деветчленен „български клон” на банда трафиканти на бели робини, разбита през май 2003 г. Прокурорът е поискал за него 6 години затвор и глоба от по 12 евро дневно в продължение на 36 месеца за нарушаване на правата на чуждестранни граждани.
Освен това, обвинението иска за Илчев-младши 4 г. лишаване от свобода и дневна глоба от по 12 евро в продължение на 24 месеца за склоняване към проституция. Ако сумата бъде събрана, се получават точно около 19 500 евро.
Делото срещу сина на бившия депутат от НДСВ е насрочено за 8 ноември. Заедно с него пред съда ще застанат петима испанци и три рускини, смятани за негови съучастници.
Групата е заподозряна в сексуална експлоатация на българки и рускини. Те пристигали в Испания с автобуси, където били посрещани от Владимир Илчев, твърди прокуратурата. Жените били водени в нощни клубове, след което той прибирала парите, заработени със сексуслуги. Според обвинението сънародникът ни отнемал и паспортите на жените и те не можели да избягат.
Илчев-син бе арестуван на 14 май 2003 г. в морския курорт Рокетас де Мар край Алмерия заедно с още няколко българи, които бяха освободени скоро след това. Той обаче прекара един месец в затвора, след което бе пуснат под гаранция, но му беше разрешено да напусне Испания чак през 2005 г.
„Владимир няма да прави коментар по въпроса, преди да е уведомен официално от съда в Алмерия. Той е напълно невинен”, коментира пред Нова ТВ тази сутрин баща му.
Станимир Илчев обясни, че това е грандиозен заговор срещу него и семейството му, целящ негоното отстраняване от политиката, още от времето когато е бил депутат в Българския парламент.
Той обясни, че сина му Владимир заминал за Испания като служител на фирма ФСО по проект за сътрудничество между фирми от двете страни в развлекателния бизнес. Имал командировъчно, издадено от същата фирма, в качеството му на преводач.
„Мое лично разследване установи, че има умишлен опит за лъжесвидетелстване срещу Владимир от страна на български гражданин. Аз много добре знам кой е този човек”, завърши евродепутатът.
Източник: Snews.bg
 
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.