Полицаи: Какъв Шенген, вижте ни раздърпаните униформи

Полицаи: Какъв Шенген, вижте ни раздърпаните униформи
Последната ни среща с министър Цветанов беше на 14 септември, когато събра всички синдикати към МВР, каза Галентин Грозев, заместник-председател на Синдикалната федерация на служителите на МВР, предаде репортер на БГНЕС.
Тогава Цветанов ни прочете един доклад за успехите на правителството и не отговори на нито един наш въпрос. Тази среща беше излишна, защото този доклад после ни го пратиха, допълни Грозев. Нашите искания са преди всичко обезпечаване на материално-техническата база, подсигуряване на осигуровките на работещите в МВР и да знаем каква е нашата перспектива като развитие. Тук сме се събрали, за да се видим активистите на организацията, а не толкова на протестен митинг, но ако не се възобнови диалогът и не бъдем чути, по всяка вероятност на 7 ноември ще направим голям протестен митинг. Той каза още, че има данни за оказване на натиск върху членове на синдиката, като даде пример с ръководителя на полицейското управление в АЕЦ "Козлодуй", който е поднасял документи за подпис на служителите, че няма да протестират, защото исканията са им политически. Ние нямаме никакви политически искания, неколкократно подчерта Грозев.
Полицаите, които работят в центъра във Врана, споделиха специално за БГНЕС, че работят при невероятно тежки условия. Остарял сграден фонд, нямат топла вода, дори не са сигурни, че през зимата ще имат отопление. Те споделиха още, че униформените полицаи са не повече от 20 000 за цялата страна, а обявените 57 000 служители на МВР са администрация, Пожарна безопасност, Гражданска защита, Институт по психология и други. Те разказаха, че са принудени да си купуват бензин за колите, свирки, които са по принцип задължителни, а дори казаха и най-големият парадокс, че колегите им от КАТ са принудени да си купуват и стоп-палки. Раздадоха ни листовки за това как да работим, влизайки в Шенген. Какъв Шенген, когато сме с едни раздърпани униформи, на картите ни пише "Секюрити", на униформите – "Жандармерия", а се водим от 1 януари 2010 г. като Дирекция за охранителна полиция. Те неколкократно подчертаха, че трябва да има диалог и че в никакъв случай не приемат да бъдат обвинявани, че имат политически искания. Според тях, от 6 месеца няма диалог. Ние обичаме нашата професия и се занимаваме с нея не заради парите, но в крайна сметка нали сме европейска държава и трябва да имаме условията да представляваме полицията на такава държава, както са стегнати, прилично облечени и уважавани всички полицаи в европейските страни. Един от лозунгите на срещата – протест в градинката на "Св. Седмочисленици" до МВР е "Обещанията не хранят!". Има представители почти от всички управления в страната, за да покажат участието си в днешния протест. /БГНЕС
София / България ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.