Българите не искат еврото

Повечето българи смятат, че въвеждането на еврото би се отразило негативно на икономиката. Това сочат данни от изследването "Трансатлантически тенденции 2010".
Освен българите (42%), британците (83 на сто) и поляците (53 на сто) също не възприемат еврото като положително. От сънародниците ни само 28% очакват общата европейска валута да се отрази положително на страната ни.
В изследваните страни, които използват еврото, хората изразяват слаба подкрепа за него. На въпроса дали използването на еврото се отразява добре или зле на националната им икономика, мнозинството европейски граждани в еврозоната дават негативен отговор.
Повече от половината европейци - 57%, мислят, че икономическите проблеми в Европа би трябвало да доведат до по-активен ангажимент с изграждането на силен ЕС. Само 33% от британците биха подкрепили засилване на ЕС, докато подобна перспектива би се радвала на одобрение на 76% от италианците, 70 на сто от португалците и 66% от българите.
"Трансатлантически тенденции 2010" изследва общественото мнение в САЩ, Турция и 11 страни в ЕС. То е проект на German Marshall Fund. ......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.