Министри на разпит

Министъра на екологията ще отговаря на въпрос за сметището в Цалапица

Седем от министрите в правителството ще се пекат днес на огъня на праламентарния контрол изправени на разпит пред депутатските питания. Цецка Цачева и адмистрацията й са пощадили за днес премиера Борисов и вътрешния министър Цветанов. За сметка на това първа на килимчето ще стъпи Нона Караджова, министър на околната среда и водите. Тя ще даде отговор на вълнуващите пловдивчани въпроси относно: финансиране на обектите "Депото за твърди битови отпадъци"с.  Цалапица и "Предприятие с депо за третиране на битови отпадъци" гр. Пловдив, както и за радиационната обстановка на залива Вромос; изграждане на завод за преработка на битовите отпадъци в София.
Транспортният министър Александър Цветков ще дава обяснения относно питане касаещо преобладаващите турски радиостанции по българското Черноморие.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, ще отговори на питания относно: степента на реализация на структурните промени и изграждане на органите за управление в сектор "Водоснабдяване и канализация" в Република България; гарантиране изпълнението на схемите по Оперативна програма "Регионално развитие 2007 - 2013 г."; гарантиране на политиката на модернизация на основната техническа инфраструктура с национално значение, в условията на силно намалено бюджетно финансиране.
Проф. Анна - Мария Борисова, министър на здравеопазването, ще отговори на питания относно: обещаното увеличение с 10% на трудовите възнаграждения в системата на спешната помощ; резултатите от проверка на Изпълнителна агенция "Медицински одит" в 20 болници;
Министърът на земеделието Мирослав Найденов ще даде отговор на питане във връзка с предстоящата кампания по гроздобер 2010 г., а социалният министър Тотю Младенов ще излезе на трибуната за да отговаря на горещото питане относно намеренията на правителството за увеличаване на изискуемия осигурителен стаж за пенсиониране.
Най-лесна е задачата на минъстъра на външните работи Николай Младенов, който ще отговори на питане относно работата на Министерството на външните работи по Официалната помощ за развитие.
......................

Novinite24 Headline Animator

В БЛОГА СА ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ ОТ БЪЛГАРСКИ И СВЕТОВНИ ИНФОРМАЦИОННИ АГЕНЦИИ И САЙТОВЕ.NOVINITE24 НЕ НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО НА КОЙТО И ДА Е САЙТ ДОСТИГНАТ ЧРЕЗ ВЪНШНИ ЛИНКОВЕ ОТ NOVINITE24. ИЗТОЧНИЦИ:

БЪЛГАРСКА НАЦИОНАЛНА ТЕЛЕВИЗИЯ , WWW.BNR.BG , DARIKNEWS.BG, BGNES.COM,ACTUALNO.COM, BTA.BG, PODLUPA.BG,DW, RAZKRITIA.COM, КЛЮКИ.БГ И ДРУГИ СВОБОДНИ ИЗТОЧНИЦИ.